Upstairsweekend 2017 Binnenkort meer info over het Upstairsweeken...
CASINO bij 't Jeugdhuis En 1e inschrijfavond Jeugdhuisweekend 201...
Vorig jaar heeft het Jeugdwerk een mooi bedrag mogen ontvangen van d...
Klik hier om naar de leidingpagina te gaan. Deze pagina is bestemd voor de leiding / medewerkers van het Jeugdwerk.

Wielerzesdaagse – Info voor deelnemers

De Wielerzesdaagse staat ieder jaar op het programma van het jeugdwerk. Een gezellige fietsvakantie, die in 2016 voor de 49e keer georganiseerd wordt. Vanaf maandag tot en met zaterdag maken we dagelijks fietstochten (geen wielerwedstrijden), die regelmatig worden onderbroken door spelen, opdrachten, rustpauzes, consumpties etc. etc. Per dag is de te fietsen afstand afhankelijk van de categorie ongeveer 40 tot 60 kilometer. We hebben de ervaring dat kinderen die de eerste klas (groep 3) van het basisonderwijs hebben doorlopen en die behoorlijk kunnen fietsen deze week goed kunnen meemaken. Kinderen die op de kleuterschool (groep 1 en 2) zitten kunnen niet als deelnemer worden ingeschreven.

Vanaf ’s morgens half tien tot ’s middags 5 uur zijn de kinderen dagelijks druk in de weer. Dit alles is in een Tour de-France-jasje gestoken. De deelnemers rijden in ploegen van ongeveer 10 kinderen, elk voorzien van 2 ploegleid(st)ers. De ploegen rijden in merkenshirts. Deze shirts worden door de Baarlese middenstand beschikbaar gesteld. De ploegen zijn verdeeld over vier leeftijdscategorie√ęn. De wielerzesdaagsekaravaan zoekt iedere dag een andere streek rond Baarle op.

Dagelijks verschijnt de tourkrant met verslag, uitslag, puzzels en nog veel meer. Iedere tourdag begint met een zogenaamde ‘ceremonie protocollair’. Een echte tourmiss deelt dan de gele, groene, rode of witte trui en de bloemen uit aan de winnaar van de vorige dag. Dat zijn degenen die binnen de betreffende leeftijdscategorie de meeste punten hebben behaald met de spelletjes en opdrachten.

Als het weer een beetje wil meevallen dan wordt het gegarandeerd een prachtige week. Op zaterdagavond wordt afgesloten met een feestelijke prijsuitreiking.

Het maximum aantal deelnemers aan de wielerzesdaagse is niet onbeperkt. Als de belangstelling te groot is wordt op een gegeven moment de inschrijving gestopt.


De Wielerzesdaagse heeft een eigen website. Zie: Website Wielerzesdaagse
Interesse om te helpen als leiding bij de activiteiten van het jeugdwerk?
Zie ook: informatie over de Wielerzesdaagese voor leiding / medewerkers

De data van alle jeugdwerkactiviteiten dit jaar: zie de activiteitenkalender