Opgaveformulieren

Op deze pagina staan de formulieren om je op te geven als leiding. Het betreft zowel commissiewerk (de voorbereidende activiteiten / het organiseren van een activiteit) als het bieden van een helpend handje bij een activiteit. Als het gaat om commissiewerk is dat in de titel van het formulier duidelijk aangegeven.
We hebben voor alle activiteiten helpende handjes nodig. Iedereen -ook al ben je tot op dit moment geen vrijwilliger bij het jeugdwerk- kan zich aanmelden. Alle hulp is welkom.
Heb je vragen over vrijwilliger zijn bij het jeugdwerk of wil je meer weten over het helpen bij een bepaalde activiteit neem dan contact met ons op.

Sinterklaas

De Sinterklaascommissie is begonnen met de voorbereidingen voor de verschillende Sinterklaasactiviteiten. Voor deze activiteiten hebben we weer een heleboel hulp nodig.
We hebben heel veel helpende handjes nodig, dus we hopen dat ook jij een handje toe komt steken.

Wat doen we zoal met Sinterklaas:

  • de intocht in Baarle;
  • de intocht in Zondereigen;
  • de bezoeken aan de scholen in Baarle, Zondereigen en Weelde-Statie;
  • een heleboel andere (huis)bezoeken van de Sint, zo hebben we bezoeken aan verenigingen, bedrijven en bij mensen thuis;
  • verhuur van kleding.

We hebben veel helpende handjes nodig: niet alleen zwarte pieten, maar ook mensen die mee willen helpen spullen klaarzetten, schminken, snoep inpakken, pakken inpakken, aanwezig zijn als er pakken terug komen, opruimen, pakken wassen,  we hebben extra mensen nodig tijdens de intocht als ‘barpersoneel’ enz. enz. enz.
Wil je komen helpen? Vul dan onderstaand formulier in.

Sinterklaasactiviteiten Opgaveformulier - PietenIk wil piet spelen

Ik wil wel een keer of meerdere keren pieten, Neem contact met mij op voor de mogelijkheden

Voor onderstaande data weten we al zeker dat we mensen nodig hebben, je kunt al aangeven wanneer je kunt.
Zaterdag 18 november
Zondag 19 november, intocht Baarle
Woensdag 22 november, middag en/of vroege avond, huisbezoeken
Zaterdag 25 november
Zondag 26 november, intocht Zondereigen en huisbezoeken
Woensdag 29 november, middag en/of vroege avond, huisbezoeken
Donderdag 30 november, overdag, scholen
Vrijdag 1 december, 's avonds
Zaterdag 2 december
Zondag 3 december
Maandag 4 december, overdag scholen
Maandag 4 december, einde middag / vroege avond huisbezoeken
Dinsdag 5 december, middag en/of vroege avond huisbezoeken

Eventuele opmerkingen:

Sinterklaasactiviteiten Opgaveformulier - Ondersteunend Personeel en overige hulpVoorbereidingen

Voordat Sint en zijn pieten op pad kunnen moet er nog een en ander geregeld worden. Klaarleggen van kleding, inpakken van snoep e.d.
Altijd gezellige klusjes!
Ik kom op dinsdag 14 november: inrichten schminklokalen e.d. (vanaf 19.00 uur ben je welkom)
Ik kom op donderdag 16 november: snoep inpakken en alles voor de optocht in gereedheid brengen. (Vanaf 19.00 uur ben je welkom)

Wie komt helpen achter de bar tijdens de kinderreceptie?

Tijdens de kinderreceptie (zondag 19 november) zoeken we enkele mensen die de bar voor hun rekening willen nemen. Vanaf een uur of twee tot een uur of vijf (Sinterklaas vertrekt om goed 4 uur dan nog even opruimen.
Tijdens de kinderreceptie (zondag 19 november) help ik achter de bar.

Wassen van kleding

Tussen alle huisbezoeken door moet de was worden gedaan: sokken, handschoenen enz.; als het sinterklaas gebeuren achter de rug is moet de hele handel gewassen worden. Wie wil ons helpen met het uitwassen van al die kleren???
Ik help met het wassen van de kleding.

Pieten en Klazen Ondersteunend Personeel

We zoeken nog vrijwilligers die het leuk vinden om mee te werken als wat we noemen “Pieten en Klazen – Ondersteunend – Personeel”.
* Schminken van Sint en Pieten;
* het klaarleggen en opruimen van de pakken, af en toe een reparatie en dergelijke.
We spreken onderling af wie wanneer komt helpen als de agenda van Sint en Pieten bekend is.
Ik kom helpen als Pieten-Ondersteunend-Personeel

Lunch voor de Sint en Pieten

Tijdens het schoolbezoek op maandag 4 december eten Sint en Pieten een kopje soep en een broodje in het CCB. We zoeken 2 mensen die deze lunch mee willen verzorgen. Heb je maandag 4 december van 11.00 tot 14.00 tijd en wil je komen helpen?
Ik kom helpen bij de lunch op maandag 4 december

Opruimen

Op woensdag 6 december is Sinterklaas weer terug naar Spanje en ruimen we alles op. Vele handjes maken licht werk,
Ik kom helpen opruimen op woensdag 6 december, tijd spreken we nog af.
Eventuele opmerkingen:

Driekoningen zingen - Commissie

6 januari is het driekoningenfeest. Al een aantal jaren regelt het comité van het Jeugdwerk op een voortreffelijke manier dat er bij de Kerststal aan de Belse kerk een jury zit die driekoningenzangers beoordeelt. Er wordt contact gelegd met de media en er is een fotograaf die alles vastlegt. Omdat het rond die datum nogal eens koud is, wordt er traditioneel gezorgd voor een drankje dat iedereen wat opwarmt. Kortom, een paar avonden voorbereiding voor een leuke activiteit.

Opgaveformulier
Graag wil ik informatie over het commissiewerk ontvangen.

Kerstboomverbranding - Commissie

Het Jeugdwerk zorgt ervoor dat er net na Driekoningen een groot kampvuur is van kerstbomen. Dat kampvuur brengt altijd een hoop gezelligheid met zich mee, waar veel mensen op af komen. Voordat het zover is, moet er wel wat geregeld worden: een vergunning bij de gemeente, assistentie door de brandweer en aankondigingen in Ons Weekblad zodat iedereen zijn kerstboom komt brengen.

Opgaveformulier
Graag wil ik informatie over commissiewerk ontvangen.

Jeugdcarnaval - Commissie

In november start het carnavalsseizoen weer met een 11-11-bal waarbij de Jeugdraad wordt gekozen. Na dat bal begin je toe te werken naar de carnavalsperiode in februari. In die periode staan een aantal kinderbals, uitstapjes en natuurlijk de optocht op het programma. Als commissie werk je ook samen met Carnavalsvereniging De Grenszuukers om het Carnaval voor Baarle goed te regelen. Vooral rond Carnaval ben je intensief bezig met de voorbereidingen en de activiteiten zelf.

Opgaveformulier
Graag wil ik informatie over het commissiewerk ontvangen.

Koningsdag - Commissie

De Koningsdagcommissie organiseert de activiteiten op Koningsdag. De commissie kan activiteiten zelf bedenken of kiezen uit iets wat voorgaande jaren werd georganiseerd. Toen werd er onder andere een versierde fietsenoptocht en een vrijmarkt georganiseerd, maar alle andere ideeën zijn welkom! In de vergadering van september hebben zich al een paar mensen aangemeld. De commissie is echter maar klein en aanvulling is noodzakelijk.

Opgaveformulier
Graag wil ik informatie over het commissiewerk ontvangen.

De Krokoklub

De Krokoklub heeft weer een geslaagd jaar achter de rug. Gemiddeld dertig kinderen kwamen één keer per maand hun zaterdagmiddag bij ons doorbrengen. Er zijn veel leuke programma’s geweest, zoals een stormbaan, levend ganzenbord, een sportmiddag, levend cluedo, speurtochten en wandelingen, maar ook de gewone, kleinere programma’s kwamen volop aan bod, zoals de kookmiddag, discomiddag, bonte middag en een pyjamabal.

Ook het volgen seizoen willen wij, de krokoleiding, er weer volop tegenaan gaan. Helaas kampen we echter met een leidingtekort en dit willen we graag aanvullen. Voel jij je geroepen om mee te helpen bij de Krokoklub, vul dan onderstaand formulier in, en wij nemen contact met jou op. Voor meer informatie kun je kijken op de pagina van de krokoklub (http://jeugdwerkbaarle.org/activiteiten/krokoklub/).

De Krokoklub is gericht op kinderen van 5 tot 10 jaar en is één zaterdag per maand van oktober tot en met mei. Per activiteit bezoeken ongeveer 30 kinderen de Krokoklub. Als leiding ben je rond kwart over één aanwezig en je bent tot ongeveer half zes bezig. We verwachten dat je op regelmatige basis aanwezig kunt zijn en dat je een paar keer per seizoen de voorbereiding van een programma op je neemt.

Opgaveformulier
Graag wil ik informatie over het leiding zijn tijdens 't Jeugdhuis ontvangen.

't Jeugdhuis

Er wordt ± 1 keer per maand een avond georganiseerd voor de oudere kinderen (10 t/m 15 jaar). De leidinggroep van ‘t Jeugdhuis kan ook altijd versterking gebruiken. De programma’s variëren van discozwemmen, een schuimparty, of laserschieten tot een weekendje weg of een dropping.  Ook hiervoor geldt dat nieuwe ideeën altijd van harte welkom zijn

Kinderen willen meer en dit hebben wij hun aangeboden. Afgelopen jaar hebben we een tiental activiteiten georganiseerd: dropping, discobowlen, laserschieten, discozwemmen (in Zundert!), schuimparty, discoschaatsen, BBQ, weekendje zee en uitstapje naar Bobbejaanland.

Het afgelopen seizoen hebben we het deelnemersaantal enorm zien stijgen. Steeds meer kinderen raken enthousiast over ’t Jeugdhuis.

De taak van de leiding is zeer divers. Loop met een groepje tijdens de dropping, moedig de kids aan tijdens het bowlen, maak ze bang tijdens het laserschieten, duik mee het water in / of kijk vanaf de kant naar de zwemmers, wrijf het schuim uit de ogen tijdens de schuimparty, draai een pirouette op het ijs, zwem in de zee op weekendje… maar vooral GENIET.

Heb jij ook wel zin gekregen om ‘t-Jeugdhuis-team te komen ondersteunen. Geef je op via onderstaand formulier en je krijgt van ons een uitnodiging voor de opstartvergadering.

Opgaveformulier
Graag wil ik informatie over het leiding zijn tijdens 't Jeugdhuis ontvangen.