Jeugdwerk Baarle Quiz - Leiding

Op vrijdag 29 september organiseren we opnieuw de Jeugdwerk Baarle Quiz in de aula van het CCB. Tijdens de quiz kunnen we nog veel helpende handen gebruiken om er een geslaagde avond van te maken.

Met name voor de kassa, de bar, de bediening, de keuken en de puntentelling zijn we nog lang niet waar we moeten zijn.  Als je wil helpen, wordt je op vrijdag 29 september verwacht om 19:45 uur. De prijsuitreiking van de quiz is gedaan tussen 0:30 en 1:00 uur. Geef je hieronder snel op!

 • Kassa (bonnenverkoop en betaling deelnames)
  Minstens 1 persoon
 • Bar (drank inschenken, tappen)
  Minstens 2 personen
 • Bediening (bestellingsbonnen aannemen en tafels bedienen)
  Minstens 3 personen
 • Keuken (kaas en worst snijden, bittergarnituur bakken)
  Minstens 2 personen
 • Puntentelling (antwoordbladen ophalen, antwoorden controleren, punten verwerken in uitslag)
  Minstens 6 personen
 • Geluid (voorbereiding voor de quiz, coördinatie tijdens quiz)
  Bij voorkeur 1 persoon

Opgaveformulier
Sinterklaas - Commissie

Eind november komt Sinterklaas aan in het land. Dan zal hij ook Baarle bezoeken. Om zijn aankomst en verblijf in ons dorp zo aangenaam mogelijk te maken, zijn we op zoek naar mensen die dat mee willen regelen. Daarbij horen de intocht in Baarle en in Zondereigen en de school- en huisbezoeken. Om Sinterklaas zijn verblijf te organiseren, heb je op voorhand een paar avonden nodig en daarnaast ligt het meeste werk in de Sinterklaasperiode zelf.

Opgaveformulier
Graag wil ik informatie over het commissiewerk ontvangen.

Driekoningen zingen - Commissie

6 januari is het driekoningenfeest. Al een aantal jaren regelt het comité van het Jeugdwerk op een voortreffelijke manier dat er bij de Kerststal aan de Belse kerk een jury zit die driekoningenzangers beoordeelt. Er wordt contact gelegd met de media en er is een fotograaf die alles vastlegt. Omdat het rond die datum nogal eens koud is, wordt er traditioneel gezorgd voor een drankje dat iedereen wat opwarmt. Kortom, een paar avonden voorbereiding voor een leuke activiteit.

Opgaveformulier
Graag wil ik informatie over het commissiewerk ontvangen.

Kerstboomverbranding - Commissie

Het Jeugdwerk zorgt ervoor dat er net na Driekoningen een groot kampvuur is van kerstbomen. Dat kampvuur brengt altijd een hoop gezelligheid met zich mee, waar veel mensen op af komen. Voordat het zover is, moet er wel wat geregeld worden: een vergunning bij de gemeente, assistentie door de brandweer en aankondigingen in Ons Weekblad zodat iedereen zijn kerstboom komt brengen.

Opgaveformulier
Graag wil ik informatie over commissiewerk ontvangen.

Jeugdcarnaval - Commissie

In november start het carnavalsseizoen weer met een 11-11-bal waarbij de Jeugdraad wordt gekozen. Na dat bal begin je toe te werken naar de carnavalsperiode in februari. In die periode staan een aantal kinderbals, uitstapjes en natuurlijk de optocht op het programma. Als commissie werk je ook samen met Carnavalsvereniging De Grenszuukers om het Carnaval voor Baarle goed te regelen. Vooral rond Carnaval ben je intensief bezig met de voorbereidingen en de activiteiten zelf.

Opgaveformulier
Graag wil ik informatie over het commissiewerk ontvangen.

Koningsdag - Commissie

De Koningsdagcommissie organiseert de activiteiten op Koningsdag. De commissie kan activiteiten zelf bedenken of kiezen uit iets wat voorgaande jaren werd georganiseerd. Toen werd er onder andere een versierde fietsenoptocht en een vrijmarkt georganiseerd, maar alle andere ideeën zijn welkom! In de vergadering van september hebben zich al een paar mensen aangemeld. De commissie is echter maar klein en aanvulling is noodzakelijk.

Opgaveformulier
Graag wil ik informatie over het commissiewerk ontvangen.

De Krokoklub

De Krokoklub heeft weer een geslaagd jaar achter de rug. Gemiddeld dertig kinderen kwamen één keer per maand hun zaterdagmiddag bij ons doorbrengen. Er zijn veel leuke programma’s geweest, zoals een stormbaan, levend ganzenbord, een sportmiddag, levend cluedo, speurtochten en wandelingen, maar ook de gewone, kleinere programma’s kwamen volop aan bod, zoals de kookmiddag, discomiddag, bonte middag en een pyjamabal.

Ook het volgen seizoen willen wij, de krokoleiding, er weer volop tegenaan gaan. Helaas kampen we echter met een leidingtekort en dit willen we graag aanvullen. Voel jij je geroepen om mee te helpen bij de Krokoklub, vul dan onderstaand formulier in, en wij nemen contact met jou op. Voor meer informatie kun je kijken op de pagina van de krokoklub (http://jeugdwerkbaarle.org/activiteiten/krokoklub/).

De Krokoklub is gericht op kinderen van 5 tot 10 jaar en is één zaterdag per maand van oktober tot en met mei. Per activiteit bezoeken ongeveer 30 kinderen de Krokoklub. Als leiding ben je rond kwart over één aanwezig en je bent tot ongeveer half zes bezig. We verwachten dat je op regelmatige basis aanwezig kunt zijn en dat je een paar keer per seizoen de voorbereiding van een programma op je neemt.

Opgaveformulier
Graag wil ik informatie over het leiding zijn tijdens 't Jeugdhuis ontvangen.

't Jeugdhuis

Er wordt ± 1 keer per maand een avond georganiseerd voor de oudere kinderen (10 t/m 15 jaar). De leidinggroep van ‘t Jeugdhuis kan ook altijd versterking gebruiken. De programma’s variëren van discozwemmen, een schuimparty, of laserschieten tot een weekendje weg of een dropping.  Ook hiervoor geldt dat nieuwe ideeën altijd van harte welkom zijn

Kinderen willen meer en dit hebben wij hun aangeboden. Afgelopen jaar hebben we een tiental activiteiten georganiseerd: dropping, discobowlen, laserschieten, discozwemmen (in Zundert!), schuimparty, discoschaatsen, BBQ, weekendje zee en uitstapje naar Bobbejaanland.

Het afgelopen seizoen hebben we het deelnemersaantal enorm zien stijgen. Steeds meer kinderen raken enthousiast over ’t Jeugdhuis.

De taak van de leiding is zeer divers. Loop met een groepje tijdens de dropping, moedig de kids aan tijdens het bowlen, maak ze bang tijdens het laserschieten, duik mee het water in / of kijk vanaf de kant naar de zwemmers, wrijf het schuim uit de ogen tijdens de schuimparty, draai een pirouette op het ijs, zwem in de zee op weekendje… maar vooral GENIET.

Heb jij ook wel zin gekregen om ‘t-Jeugdhuis-team te komen ondersteunen. Geef je op via onderstaand formulier en je krijgt van ons een uitnodiging voor de opstartvergadering.

Opgaveformulier
Graag wil ik informatie over het leiding zijn tijdens 't Jeugdhuis ontvangen.