Jeugdfietsdagen 2020 – Info voor deelnemers en leiding

Op deze pagina staat  informatie over de Jeugdfietsdagen 2020 voor deelnemers en leiding. De komende dagen zal de informatie regelmatig worden aangevuld, dus als je deelneemt aan de Jeugdfietsdagen 2020 houdt dan deze pagina in de gaten.

Groepsindeling

De groepsindelingen kun je vinden op <deze pagina>.

Ophalen shirts

De shirts voor zowel deelnemers als leiding moeten worden opgehaald op zaterdag 11 juli. Het ophalen van het shirt is in de aula van het Cultuurcentrum Baarle. Om te voorkomen dat er te veel mensen tegelijk komen gaat dat in tijdblokken. Op de groepsindeling staat onder elke groepsnaam een “adviestijd”. Probeer op dat tijdstip te  komen zodat er niet te veel mensen tegelijk aanwezig zijn. Als je shirts wilt ophalen voor meerdere kinderen uit één gezin en/of voor vriendjes, kies dan één van de tijdsloten die van toepassing is.

De leiding moet ook op genoemde tijdsloten hun leidingshirt ophalen. Je hoeft het niet persoonlijk op te halen, iemand anders kan het ook voor je ophalen. Bij het afhalen graag wel vermelden voor wie het leidingshirts is wat je meeneemt en in dat geval is het adviestijdslot natuurlijk niet van toepassing.

Inleveren shirts

Aan het einde van de tweede dag (of de eerste dag als je maar een dag mee doet) moet het shirt worden ingeleverd, dat doe je meteen na aankomst bij de leiding van je ploeg. Zorg er dus voor dat je een ander shirt bij hebt wat je dan kunt aantrekken. Dit geldt ook voor de leiding.

Starttijden

De eerste groep start om 09.30, daarna vertrekken de groepen met tussenpauzen van 5 minuten. De groepen worden in een tijdsbestek van ongeveer 1 uur gestart, de laatst groep vertrekt dus om ongeveer 10.30. Het is de bedoeling dat deelnemers ongeveer 10 minuten voor het starttijdstip aanwezig zijn. Kom echter zeker niet te laat, als je groep weg is, kun je die dag niet mee doen.

De groepsleiding verwachten we 5 minuten voor het starttijdstip.

Link naar de pagina startvolgordes, start- en aankomsttijden

Procedure bij de start

Om te voorkomen dat we met te veel mensen tegelijkertijd aanwezig zijn bij de start vertrekken we stipt op vooraf vastgestelde tijdstippen (zie hierboven). Verder maken we startvakken waar de deelnemers verzamelen voor de start. Op die manier voorkomen we dat de verschillende “bubbels” met elkaar in contact komen. Dus de deelnemers komen met hun fiets aanrijden naar de parkeerplaats van het Cultuurcentrum en rijden direct naar hun eigen startvak waar de leiding hen op staat te wachten.

We vragen de ouders die hun kinderen komen brengen zo kort als mogelijk aanwezig te blijven. Voor de ouders is er een apart “bezoekersvak” voorzien. Ouders die met de fiets komen kunnen hun fiets parkeren in dat ‘bezoekersvak”

Wat neem je iedere dag mee?

Wat neem je mee?

  • Boterhammen voor de middagmaaltijd, bij voorkeur in een broodtrommeltje;
  • Eventueel een stukje fruit of lekkers voor bij de middagpauze of onderweg;
  • Drinken voor bij de middagpauze. (zie hieronder drinken onderweg);
  • Regenkleding: ook al lijkt het weer erg mooi, in ons klimaat is er een bui voor je het weet;
  • Bij heel warm weer een petje: dat voorkomt al gauw een zonnesteek;
  • Dit alles moet in een stevige tas met goede snelbinders op de bagagedrager worden bevestigd.

Tip: Neem geen drinken mee in glas of in verpakkingen die snel opengaan. Het kan je bagage aardig bederven.

Drinken onderweg

Tijdens de ochtend- en de middagroute zorgen wij voor drinken. Voor de middagpauze moeten alle deelnemers zelf drinken meebrengen. Dit omdat we op  de middagpauze met zijn allen bij elkaar komen en we ons moeten houden aan regeltjes van het Coronaprotocol, we krijgen een drankvoorziening op de middagpauze niet op een veilige manier geregeld, dus om die reden brengen de deelnemers zelf drinken mee voor de middagpauze.

Aankomst

De groepen komen vanaf ongeveer 15.30 ’s middags weer aan bij het Cultureel Centrum. Om te voorkomen dat we met te veel mensen tegelijk aanwezig zijn verwachten we dat kinderen meteen na aankomst naar huis gaan. Voor ouders die kinderen komen ophalen zullen we de verwachte aankomsttijd publiceren.  De werkwijze in deze wordt nog bekendgemaakt.

Contact met de organisatie

’s morgens voor de start en ’s avonds na aankomst kun je ons bereiken op +31 13 507 8035.

Corona protocol

De veiligheid en gezondheid van deelnemers aan de Jeugdfietsdagen staat voorop!  We houden ons aan zowel de Nederlandse als de Belgische richtlijnen en hebben een Coronaprotocol opgesteld samen met de overheid. Hieronder de belangrijkste punten.

Contactbubbels

Om ervoor te zorgen dat we nooit met te veel mensen bij elkaar zijn, gaan we werken met zogenaamde ‘contactbubbels’ van 50 mensen. In die bubbels zitten zowel de deelnemende kinderen als de leiding, en deze 50 mensen mogen onderling contact met elkaar hebben. De verschillende bubbels mogen enkel binnen de bubbel contact hebben met elkaar, maar niet met mensen uit een andere bubbel. We zullen ervoor zorgen dat de verschillende bubbels elkaar onderweg niet zullen kruisen, en op de middagpauze zal voldoende ruimte zijn zodat de bubbels gescheiden van elkaar kunnen blijven.

Gezondheidscheck / controlevragen

Elke dag dat je meedoet moet je voor de start een formulier met controlevragen ingevuld inleveren. Elke deelnemer krijgt bij het ophalen van het shirt twee formulieren mee (voor elke dag dat je mee doet één.) Als je een van de vragen op het formulier met “ja” moet beantwoorden mag je helaas niet mee doen. Dat zou dan natuurlijk een teleurstelling zijn, maar de gezondheid van de deelnemers en leiding staat voorop. We moeten en zijn verplicht het risico op een Corona besmetting zo klein mogelijk te houden. Je krijgt bij het ophalen van het shirt deze formulieren (voor elke dag één).

Ook de leiding vult elke dag dat ze meedoen het formulier in. Toerwagenleiding die een hele week meedoet hoeft het formulier alleen op maandag in te vullen en in te leveren.

Heb je nog vragen?

Heb je nog vragen stuur ons dan een mail aan info@jeugdwerkbaarle.org of bel met Jos van Beek +31 6 113 88 357.