Pruimentour wijzigt van koers en zoekt helpende handjes

De Pruimentour, met fietswedstrijden voor jong en oud, heeft de afgelopen jaren in het centrum van Baarle plaatsgevonden. Na de laatste editie heeft de Pruimentourcommissie de balans opgemaakt en geconcludeerd dat de gestelde doelstellingen onvoldoende behaald worden. Een belangrijke doelstelling is bijvoorbeeld dat de Pruimentour georganiseerd wordt voor de jeugd en recreatieve wielrenners UIT Baarle. Kijkend naar het deelnemersveld zien we met name bij de senioren dat er juist een verschuiving heeft plaatsgevonden naar deelnemers van BUITEN Baarle. Daarnaast neemt de interesse onder de oudere jeugd (9 t/m 12 jaar) de laatste jaren af.  Tenslotte is het publiek wat naar de Pruimentour komt ontoereikend om een dorpscentrum voor af te sluiten.

De Pruimentourcommissie neemt daarom haar verantwoordelijkheid en heeft besloten het roer om te gooien. Het idee is nu om een mini-variant te organiseren en aan te sluiten bij het muziekfestival Dassepop dat plaatsvindt op 8 september 2019. De bedoeling is dat die dag op en rond de Dassenburcht fietswedstrijden voor de jeugd plaatsvinden, waarbij gebruik gemaakt kan worden van de voorzieningen en faciliteiten die al aanwezig zijn voor dit muziekfestival. De organisatie van Dassepop is, net als wij, enthousiast over dit idee.

Voorwaarde om deze mini-Pruimentour te kunnen organiseren is uitbreiding van de organisatie met extra helpende handjes. Want de huidige commissie bestaat nog maar uit 2 personen. Concreet zijn op zoek naar 2-3 personen voor de volgende taken:

  • Werving sponsors t.b.v. prijzenpot
  • Uitzetten parcours op en rond de Dassenburcht
  • Werving verkeersregelaars
  • Verzamelen benodigde materialen
  • Op- en afbouw parcours
  • Startlijsten maken/ inschrijvingen deelnemers
  • Jury

Naar verwachting zullen we ter voorbereiding in de periode juni-augustus 2 keer bij elkaar moeten komen om e.a. te bespreken waarna iedereen zelfstandig zijn/haar taak uitvoert.

Interesse om de Pruimentour commissie te versterken? Meld je dan voor 1 mei 2019 aan.

Aanmelden kan:

  • Door het invullen van <dit formulier> of
  • door ons een mail te sturen naar info@jeugdwerkbaarle.org

Wil je eerst meer informatie? Laat dat ons weten onder vermelding van je telefoonnummer en we nemen contact met je op.