Avondvierdaagse

In het voorjaar (eind mei – begin juni) organiseren we de Avondvierdaagse, een wandelspektakel waaraan jaarlijks zo’n 600 mensen deelnemen. De Avondvierdaagse is een activiteit voor jong en oud.

Informatie voor deelnemers

A4D Baarle – een activiteit voor jong en oud

De Avondvierdaagse in Baarle wordt dit jaar voor de 57 keer georganiseerd van 30 mei t/m 3 juni 2022.

Wandelaars kunnen een keuze maken uit 4 van de 5 avonden. Een medaille ontvangen de deelnemers zodra ze minstens 4 van de 5 avonden hebben meegelopen. De deelnemers kunnen een keuze maken uit drie verschillende afstanden, te weten: 5, 8, en 12 kilometer.

 • De route van 12 km is bedoeld voor geoefende lopers;
 • aan de route van 5 km kunnen ook wandelwagens en rolstoelen deelnemen. Voor hen ligt er een speciaal vaantje klaar op de laatste avond.
 • Voor kinderen is er de mogelijkheid om deel te nemen in gezinsverband.
 • Groepen van 10 personen of meer kunnen ervoor kiezen zich als groep in te schrijven.

Heb je specifieke vragen dan kun je terecht tijdens de inschrijfavonden of kun je via het contactformulier je vraag stellen.

Medailles A4D 2021

Vanege de Coronamaatregelen in 2021 zijn de medailles van de A4D 2021 niet uitgedeeld.

Deelnemers aan de A4D 2021 kunnen hun medaille 2021 ophalen tijdens een van de inschrijfavonden (zie hieronder) of  tijdens één van de eerste twee wandelavonden.

Informatie over de A4D 2022

Start en aankomst vinden plaats op de parkeerplaats van het Cultuurcentrum Baarle, Pastoor de Katerstraat 7, Baarle-Nassau. Tijdens de Avondvierdaagse is de parkeerplaats van het Cultuurcentrum slechts gedeeltelijk toegankelijk voor auto’s.

Er zijn 3 verschillende categorieën:

 • Categorie A: afstand 5 kilometer (route te lopen met wandelwagen en rolstoel)
 • Categorie B: afstand 8 kilometer
 • Categorie C: afstand 12 kilometer.

De starttijden is voor alle categorieën en elke dag gelijk: Er kan gestart worden tussen 18.00 uur en 19:00 uur.

Elke avond is er tijdens de route een pauze waar we je een consumptie (frisdrank) aanbieden, deze consumpties zijn bij het inschrijfgeld inbegrepen.

Alle deelnemers krijgen een herinnering in de vorm van een medaille, cijfertje of vaantje. Deze herinnering wordt enkel op vrijdagavond uitgereikt.

Het reglement is hier te downloaden.

Als je inschrijft tijdens de inschrijfavonden krijg je korting en bedraagt het inschrijfgeld € 3,50 en voor kinderen in wandelwagen € 2,50. Er kan ook worden ingeschreven tijdens de eerste of tweede avond van de A4D. Je betaalt dan € 5,- per inschrijving. Deelname aan één of enkele avonden kost € 1,50 per avond. Het inschrijfgeld voor de A4D kan enkel contant worden betaald.

Heb je specifieke vragen dan kun je terecht tijdens de inschrijfavonden of kun je via het contactformulier je vraag stellen.

A4D 2022 - De routes

De routes van de A4D 2022 kun je hieronder vinden.

Wij adviseren alle deelnemers de routes thuis te printen. Ben je niet in de gelegenheid thuis te printen dan kun je een geprinte versie ophalen op de betreffende dag voor de start.

<Link naar de map met routes A4D 2022>

Komoot wandelroute app

Komoot is een platform voor fiets-, wandelroutes welke beschikbaar is in het Nederlands.  De routes voor A4D 2022 zijn beschikbaar gemaakt in de Komoot app. Link naar de <gebruiksaanwijzing Komoot app>

Inschrijven

Inschrijven voor de Avondvierdaagse kan tijdens één van de inschrijfavonden of tijdens één van de eerste twee wandelavonden. De inschrijfavonden worden gehouden in het Cultuurcentrum Baarle, Pastoor de Katerstraat 5 – 7, Baarle-Hertog-Nassau. Elke inschrijfavond is van 19:00 uur tot 20:00 uur. De inschrijfavonden vinden dit jaar plaats op

 • Woensdag 11 mei
 • Donderdag 12 mei

Inschrijven op de eerste twee wandelavonden is mogelijk tot 15 minuten voor de start.

Kosten

 • Het inschrijfgeld bedraagt € 3,50.
 • Kinderen in wandelwagens betalen € 2,50.
 • Deelname aan één of enkele avond kost € 1,50 per avond.
 • Inschrijven tijdens de Avondvierdaagse kost € 5,-.
 • Deelname aan één of enkele avond kost € 1,50 per avond.

Het inschrijfgeld kan contant of met pin worden betaald.

Inschrijfformulier

Om de inschrijvingen vlot te laten verlopen kun je het inschrijfformulier downloaden, invullen en meenemen naar de inschrijfavond.

Data A4D (lange termijn planning)

 • 2022: 30 mei t/m 3 juni
 • 2023: 5 juni t/m 9 juni
 • 2024: 27 mei t/m 31 mei
 • 2025: 2 juni t/m 6 juni

Informatie voor leiding, medewerkers en vrijwilligers

We zijn altijd op zoek naar mensen die willen helpen bij de organisatie van de Avondvierdaagse. Je kunt jezelf inzetten door in de commissie te gaan en het mee te organiseren. Je kunt ook tijdens de week zelf helpen door bv. kaarten af te stempelen, achter de bar te staan of bij een drankpauze te helpen. Ook alkun je maar één dag helpen: je hulp is altijd welkom!

Meehelpen bij de Avondvierdaagse

Taakomschrijving

Tijdens de Avondvierdaagse kun je heel de week helpen, maar als je maar een deel van de week kunt, of zelfs maar een dag ben je ook van harte welkom om te helpen. Je kunt zelfs helpen en toch nog zelf de Avondvierdaagse lopen.

Bij de Avondvierdaagse zijn mensen nodig die: Pijlen ophangen, pijlen ophalen, afstempelen start, drankpauze, afstempelen finish, barpersoneel, uitdelen medailles vrijdag bij de finish

Hoeveel tijd kost het?

De tijd die je wilt besteden aan het helpen bij de Avondvierdaagse kun je zelf indelen. Het is net op welk onderdeel je wilt komen helpen.

 • Klaarzetten van de start begint om 17.00 uur.
 • Het stempelen van de start is van 17.45 tot 19.30 uur.
 • Het stempelen bij de finish is vanaf 19.30 uur
 • Als je bij de drankpauze wilt helpen, vertrek je rond 17.30 en blijf je tot alle mensen zijn geweest.
 • De Bardienst begint rond 18.45 uur en eindigt als de meeste mensen weg zijn.
 • Als je pijlen wilt ophalen of ophangen kun je dit in overleg met organisatie op de dag zelf doen.

Wanneer?

De Avondvierdaagse wordt georganiseerd eind mei / begin juni. Het is van maandag tot en met vrijdag. Je kunt zelf aangeven welke dagen je komt helpen en welke tijden (zie hierboven).

Organisatiecommissie Avondvierdaagse

Taakomschrijving

Als je in de commissie Avondvierdaagse zit, regel je de avondvierdaagse. Dit zijn uiteenlopende taken als:

 • Contact met het CCB voor het regelen van de aula, tafels, stoelen etc.
 • Reclame maken zoals stukjes aanleveren voor “Ons Weekblad” en het zomerboekje, maar ook een flyer of poster maken en verspreiden.
 • De inschrijfavond mee organiseren en zorgen dat de inschrijvingen verwerkt worden.
 • Nakijken of de routes kloppen en deze evt. nalopen. Er kunnen evt. ook nieuwe routes gemaakt worden.
 • Dranghekken, drank en vergunningen regelen.
 • Mensen benaderen om te komen helpen tijdens de week zelf.

Hoeveel tijd kost het en wanneer?

Vanaf eind februari komt de commissie Avondvierdaagse bij elkaar. De commissie vergadert ongeveer om de twee weken tot aan de avondvierdaagse. De dag dat er vergaderd wordt, wordt onderling afgesproken.
Tijdens de vergaderingen worden onderling de taken verdeeld. De taken die je zelf uitvoert, kun je doen wanneer je zelf wilt en wanneer het jou uitkomt.
Enkele mensen van de commissie dienen aanwezig te zijn bij de inschrijfavonden, dat is iets wat bij toerbeurt geregeld en afgesproken kan worden.
In de week van de avondvierdaagse moet een en ander klaargezet en voorbereid worden.
Het is handig als je als commissielid tijdens de A4D zelf aanwezig bent, maar als je er een avond niet kunt zijn of je wilt zelf meelopen, kan dit natuurlijk.


Wil je een helpende hand toesteken bij de organisatie van de Avondvierdaagse?  Stuur een mail aan info@jeugdwerkbaarle.org