Avondvierdaagse

In het voorjaar (eind mei – begin juni) organiseren we de Avondvierdaagse, een wandelspektakel waaraan jaarlijks zo’n 600 mensen deelnemen. De Avondvierdaagse is een activiteit voor jong en oud.

Inschrijven

Momenteel kan niet worden ingeschreven voor de A4D 2023. De inschrijfavonden zijn gepland medio mei. Zodra informatie over inschrijven beschikbaar is zal dat op deze pagina worden geplaatst.

Data A4D (lange termijn planning)

 • 2023: 5 juni t/m 9 juni
 • 2024: 27 mei t/m 31 mei
 • 2025: 2 juni t/m 6 juni

Informatie voor leiding, medewerkers en vrijwilligers

We zijn altijd op zoek naar mensen die willen helpen bij de organisatie van de Avondvierdaagse. Je kunt jezelf inzetten door in de commissie te gaan en het mee te organiseren. Je kunt ook tijdens de week zelf helpen door bv. kaarten af te stempelen, achter de bar te staan of bij een drankpauze te helpen. Ook alkun je maar één dag helpen: je hulp is altijd welkom!

Meehelpen bij de Avondvierdaagse

Taakomschrijving

Tijdens de Avondvierdaagse kun je heel de week helpen, maar als je maar een deel van de week kunt, of zelfs maar een dag ben je ook van harte welkom om te helpen. Je kunt zelfs helpen en toch nog zelf de Avondvierdaagse lopen.

Bij de Avondvierdaagse zijn mensen nodig die: Pijlen ophangen, pijlen ophalen, afstempelen start, drankpauze, afstempelen finish, barpersoneel, uitdelen medailles vrijdag bij de finish

Hoeveel tijd kost het?

De tijd die je wilt besteden aan het helpen bij de Avondvierdaagse kun je zelf indelen. Het is net op welk onderdeel je wilt komen helpen.

 • Klaarzetten van de start begint om 17.00 uur.
 • Het stempelen van de start is van 17.45 tot 19.30 uur.
 • Het stempelen bij de finish is vanaf 19.30 uur
 • Als je bij de drankpauze wilt helpen, vertrek je rond 17.30 en blijf je tot alle mensen zijn geweest.
 • De Bardienst begint rond 18.45 uur en eindigt als de meeste mensen weg zijn.
 • Als je pijlen wilt ophalen of ophangen kun je dit in overleg met organisatie op de dag zelf doen.

Wanneer?

De Avondvierdaagse wordt georganiseerd eind mei / begin juni. Het is van maandag tot en met vrijdag. Je kunt zelf aangeven welke dagen je komt helpen en welke tijden (zie hierboven).

Organisatiecommissie Avondvierdaagse

Taakomschrijving

Als je in de commissie Avondvierdaagse zit, regel je de avondvierdaagse. Dit zijn uiteenlopende taken als:

 • Contact met het CCB voor het regelen van de aula, tafels, stoelen etc.
 • Reclame maken zoals stukjes aanleveren voor “Ons Weekblad” en het zomerboekje, maar ook een flyer of poster maken en verspreiden.
 • De inschrijfavond mee organiseren en zorgen dat de inschrijvingen verwerkt worden.
 • Nakijken of de routes kloppen en deze evt. nalopen. Er kunnen evt. ook nieuwe routes gemaakt worden.
 • Dranghekken, drank en vergunningen regelen.
 • Mensen benaderen om te komen helpen tijdens de week zelf.

Hoeveel tijd kost het en wanneer?

Vanaf eind februari komt de commissie Avondvierdaagse bij elkaar. De commissie vergadert ongeveer om de twee weken tot aan de avondvierdaagse. De dag dat er vergaderd wordt, wordt onderling afgesproken.
Tijdens de vergaderingen worden onderling de taken verdeeld. De taken die je zelf uitvoert, kun je doen wanneer je zelf wilt en wanneer het jou uitkomt.
Enkele mensen van de commissie dienen aanwezig te zijn bij de inschrijfavonden, dat is iets wat bij toerbeurt geregeld en afgesproken kan worden.
In de week van de avondvierdaagse moet een en ander klaargezet en voorbereid worden.
Het is handig als je als commissielid tijdens de A4D zelf aanwezig bent, maar als je er een avond niet kunt zijn of je wilt zelf meelopen, kan dit natuurlijk.


Wil je een helpende hand toesteken bij de organisatie van de Avondvierdaagse?  Stuur een mail aan info@jeugdwerkbaarle.org