Driekoningenzingen 2023

2023 01 0016

Prijswinnaars driekoningen zingen bekend

Vrijdag 6 januari was het heerlijk weer om er op uit te trekken en te gaan driekoningen zingen in het dorp. Aan de stal was het erg gezellig en hebben we mooie dingen gezien. Uiteraard zat er ook weer jury klaar om de kinderen te ontvangen en hun liederen te beluisteren. De openers van de middag waren Madelief, Eline en Marie-Lynn. Die drie dametjes hadden zelf prachtige kronen gemaakt met veel blingbling en diamanten. Liv en Finn hadden ook zelf een kroon geknutseld, ze hadden een bakje gouden munten bij als kraamcadeau en een prachtige stoppelbaard. De schattigste koninkjes van de dag waren Fenna en Max. Zij waren mooi verkleed en hadden net als het duo Xara en Lexi een mooie ster bij om te volgen vanuit het oosten.

De origineelste verschijning van de dag was een groepje dat een kameel en schaapje bijhad. Koningen Nienke, Juul en Willemijn hadden Jeroen en Tim bij als kameel en Joey als schaapje bij de herder op de rug. Bovendien hadden ze ook nog een eigen lied dat ze met veel enthousiasme brachten. Het trio van Vera, Lena en Isabel had ook gezellig geknutseld en die dames hadden een eigen variant van het traditionele lied. Dat was een vrolijke afsluiter.

Verder hebben we ook heel wat toeschouwers mogen verwelkomen. Twee jongens van Afterscool Radio hebben er een leuke reportage over gemaakt die je kan terugvinden op hun en onze facebookpagina. Zelf hebben we foto’s gemaakt die je kan bewonderen op deze website:

Uiteindelijk kwamen we tot onderstaande winnaars die een leuk cadeautje gewonnen hebben dat we volgende week via school proberen te bezorgen.

Duo’s

  1. Liv en Finn
  2. Fenna en Max
  3. Xara en Lexi

Trio’s

  1. Vera, Lena en Isabel
  2. Madelief, Eline en Marie-Lynn

Groepen

  1. Nienke, Jeroen, Tim, Joey, Juul en Willemijn

We hebben van enkele dorpelingen gehoord dat er in de straten en aan de huizen niet zoveel meer aangebeld en gezongen wordt. Omdat we dat erg jammer vinden en niet willen dat de traditie verloren zou gaan, proberen we er volgend jaar wat extra leven in te blazen. Tot volgend jaar!