Opgaveformulieren

Op deze pagina staan de formulieren om je op te geven om mee te helpen bij (een van) de activiteiten van het Jeugdwerk. Het betreft zowel commissiewerk (de voorbereidende activiteiten / het organiseren van een activiteit) als het bieden van een helpend handje bij een activiteit. Als het gaat om commissiewerk is dat in de titel van het formulier duidelijk aangegeven.
We hebben voor alle activiteiten helpende handjes nodig. Iedereen -ook al ben je tot op dit moment geen vrijwilliger bij het jeugdwerk- kan zich aanmelden. Alle hulp is welkom.
Heb je vragen over vrijwilliger zijn bij het jeugdwerk of wil je meer weten over het helpen bij een bepaalde activiteit neem dan contact met ons op.

Driekoningen zingen - Commissie

6 januari is het Driekoningenfeest. De commissie van het Jeugdwerk regelt dat er bij de Kerststal aan de Belse kerk een jury zit die driekoningenzangers beoordeelt. Er wordt contact gelegd met de media en er is een fotograaf die alles vastlegt. Omdat het rond die datum nogal eens koud is, wordt er traditioneel gezorgd voor een drankje dat iedereen wat opwarmt. Kortom, een paar avonden voorbereiding voor een leuke activiteit.

Kerstboomverbranding - Commissie

Het Jeugdwerk zorgt ervoor dat er net na Driekoningen een groot kampvuur is van kerstbomen. Dat kampvuur brengt altijd een hoop gezelligheid met zich mee, waar veel mensen op af komen. Voordat het zover is, moet er wel wat geregeld worden: een vergunning bij de gemeente, assistentie door de brandweer en aankondigingen in Ons Weekblad zodat iedereen zijn kerstboom komt brengen.

Jeugdcarnaval - Commissie

In november start het carnavalsseizoen met een 11-11-bal waarbij de Jeugdraad wordt gekozen. Na dat bal begin je toe te werken naar de carnavalsperiode in februari. In die periode staan een aantal kinderbals, uitstapjes en natuurlijk de optocht op het programma. Als commissie werk je ook samen met Carnavalsvereniging De Grenszuukers om het Carnaval voor Baarle goed te regelen. Vooral rond Carnaval ben je intensief bezig met de voorbereidingen en de activiteiten zelf.

Koningsdag - Commissie

De Koningsdagcommissie organiseert de activiteiten op Koningsdag. De commissie kan activiteiten zelf bedenken of kiezen uit iets wat voorgaande jaren werd georganiseerd. Toen werd er onder andere een versierde fietsenoptocht en een vrijmarkt georganiseerd, maar alle andere ideeën zijn welkom!

De Krokoklub

De Krokoklub heeft weer een geslaagd jaar achter de rug. Gemiddeld dertig kinderen kwamen één keer per maand hun zaterdagmiddag bij ons doorbrengen. Er zijn veel leuke programma’s geweest, zoals een stormbaan, levend ganzenbord, een sportmiddag, levend cluedo, speurtochten en wandelingen, maar ook de gewone, kleinere programma’s kwamen volop aan bod, zoals de kookmiddag, discomiddag, bonte middag en een pyjamabal.

Ook het volgen seizoen willen wij, de krokoleiding, er weer volop tegenaan gaan. Helaas kampen we echter met een leidingtekort en dit willen we graag aanvullen. Voel jij je geroepen om mee te helpen bij de Krokoklub, vul dan onderstaand formulier in, en wij nemen contact met jou op. Voor meer informatie kun je kijken op de pagina van de krokoklub (http://jeugdwerkbaarle.org/activiteiten/krokoklub/).

De Krokoklub is gericht op kinderen van 5 tot 10 jaar en is één zaterdag per maand van oktober tot en met mei. Per activiteit bezoeken ongeveer 30 kinderen de Krokoklub. Als leiding ben je rond kwart over één aanwezig en je bent tot ongeveer half zes bezig. We verwachten dat je op regelmatige basis aanwezig kunt zijn en dat je een paar keer per seizoen de voorbereiding van een programma op je neemt.

't Jeugdhuis

Er wordt ± 1 keer per maand een avond georganiseerd voor de oudere kinderen (10 t/m 15 jaar). De leidinggroep van ‘t Jeugdhuis kan ook altijd versterking gebruiken. De programma’s variëren van discozwemmen, een schuimparty, of laserschieten tot een weekendje weg of een dropping.  Ook hiervoor geldt dat nieuwe ideeën altijd van harte welkom zijn

Kinderen willen meer en dit hebben wij hun aangeboden. Afgelopen jaar hebben we een tiental activiteiten georganiseerd: dropping, discobowlen, laserschieten, discozwemmen (in Zundert!), schuimparty, discoschaatsen, BBQ, weekendje zee en uitstapje naar Bobbejaanland.

Het afgelopen seizoen hebben we het deelnemersaantal enorm zien stijgen. Steeds meer kinderen raken enthousiast over ’t Jeugdhuis.

De taak van de leiding is zeer divers. Loop met een groepje tijdens de dropping, moedig de kids aan tijdens het bowlen, maak ze bang tijdens het laserschieten, duik mee het water in / of kijk vanaf de kant naar de zwemmers, wrijf het schuim uit de ogen tijdens de schuimparty, draai een pirouette op het ijs, zwem in de zee op weekendje… maar vooral GENIET.

Heb jij ook wel zin gekregen om ‘t-Jeugdhuis-team te komen ondersteunen. Geef je op via onderstaand formulier en je krijgt van ons een uitnodiging voor de opstartvergadering.

Sinterklaas

Vanaf ongeveer half november tot 6 december organiseren we de Sinterklaasactiviteiten. Voor deze activiteiten hebben we veel hulp nodig, dus we hopen dat ook jij een handje toe komt steken.

Wat doen we zoal met Sinterklaas:

  • de intocht in Baarle en Zondereigen;
  • de bezoeken aan de scholen in Baarle, Zondereigen en Weelde-Statie;
  • een heleboel andere (huis)bezoeken van de Sint, zo hebben we bezoeken aan verenigingen, bedrijven en bij mensen thuis;
  • verhuur van kleding.

We hebben veel helpende handjes nodig: niet alleen pieten, maar ook mensen die mee willen helpen spullen klaarzetten, schminken, snoep inpakken, pakken inpakken, aanwezig zijn als er pakken terug komen, opruimen, pakken wassen,  we hebben extra mensen nodig tijdens de intocht als ‘barpersoneel’ enz. enz. enz.
Wil je komen helpen? Vul dan onderstaand formulier in. Met het ene formulier kun je je aanmelden als Piet, met het andere formulier kun je je aanmelden om te helpen bij een of meer van de andere taken.

Kinderfeestjes/fuiven - Meehelpen

Wie wil een keer een helpen bij een kinderfeestje / fuif? Door middel van dit formulier kun je je aanmelden.

Leidingactiviteiten - Commissie

Wie wil een keer een leidingactiviteit organiseren? Laat je creativiteit je gang gaan! In principe is alles mogelijk als het maar leuk is, en binnen het budget past. uiteraard moet het ‘passen’ voor de doelgroep: de jeugdwerkleiding.