Opgaveformulieren

Op deze pagina staan de formulieren om je op te geven om mee te helpen bij (een van) de activiteiten van het Jeugdwerk. Het betreft zowel commissiewerk (de voorbereidende activiteiten / het organiseren van een activiteit) als het bieden van een helpend handje bij een activiteit. Als het gaat om commissiewerk is dat in de titel van het formulier duidelijk aangegeven.
We hebben voor alle activiteiten helpende handjes nodig. Iedereen -ook al ben je tot op dit moment geen vrijwilliger bij het jeugdwerk- kan zich aanmelden. Alle hulp is welkom.
Heb je vragen over vrijwilliger zijn bij het jeugdwerk of wil je meer weten over het helpen bij een bepaalde activiteit neem dan contact met ons op.

Driekoningen zingen - Commissie

6 januari is het Driekoningenfeest. De commissie van het Jeugdwerk regelt dat er bij de Kerststal aan de Belse kerk een jury zit die driekoningenzangers beoordeelt. Er wordt contact gelegd met de media en er is een fotograaf die alles vastlegt. Omdat het rond die datum nogal eens koud is, wordt er traditioneel gezorgd voor een drankje dat iedereen wat opwarmt. Kortom, een paar avonden voorbereiding voor een leuke activiteit.

Kerstboomverbranding - Commissie

Het Jeugdwerk zorgt ervoor dat er net na Driekoningen een groot kampvuur is van kerstbomen. Dat kampvuur brengt altijd een hoop gezelligheid met zich mee, waar veel mensen op af komen. Voordat het zover is, moet er wel wat geregeld worden: een vergunning bij de gemeente, assistentie door de brandweer en aankondigingen in Ons Weekblad zodat iedereen zijn kerstboom komt brengen.

Jeugdcarnaval - Commissie

In november start het carnavalsseizoen met een 11-11-bal waarbij de Jeugdraad wordt gekozen. Na dat bal begin je toe te werken naar de carnavalsperiode in februari. In die periode staan een aantal kinderbals, uitstapjes en natuurlijk de optocht op het programma. Als commissie werk je ook samen met Carnavalsvereniging De Grenszuukers om het Carnaval voor Baarle goed te regelen. Vooral rond Carnaval ben je intensief bezig met de voorbereidingen en de activiteiten zelf.

Koningsdag - Commissie

De Koningsdagcommissie organiseert de activiteiten op Koningsdag. De commissie kan activiteiten zelf bedenken of kiezen uit iets wat voorgaande jaren werd georganiseerd. Toen werd er onder andere een versierde fietsenoptocht en een vrijmarkt georganiseerd, maar alle andere ideeën zijn welkom!

De Krokoklub

De Krokoklub heeft weer een geslaagd jaar achter de rug.
Gemiddeld dertig kinderen kwamen één keer per maand hun zatermiddag bij ons doorbrengen en wat waren ze enthousiast. Afgelopen seizoen organiseerde we veel leuke programma’s zoals een kookmiddag, bonte middag en een halloweenmiddag. En ook dit seizoen vliegen we er weer in met een aantal nieuwe programma’s zoals sprookjesnieuwjaar en een circusmiddag.
Dit proberen we steeds met een groepje van twee tot vier personen voor te bereiden zodat je niet elke maand een programma hoeft voor te bereiden.

Wij, de krokoleiding, willer er weer volop tegenaan gaan. Helaas kampen we echter met een leidingtekort en dit willen we graag aanvullen. Ben jij graag met kinderen bezig en voel je je geroepen om mee te komen helpen? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen contact met jou op.

De Krokoklub is gericht op kinderen van 5 tot 10 jaar en is één zaterdag per maand van oktober tot en met juni. Als leiding ben je rond 13.00 uur aanwezig en je bent tot ongeveer 17.30 bezig. Na de Krokoklub evalueren we hoe alles verlopen is onder het genot van een drankje. We verwachten dat je op regelmatige basis aanwezig kunt zijn en dat je een paar keer per seizoen de voorbereiding van een programma op je neemt.

Voor meer informatie kun je kijken op de pagina van de krokoklub (http://jeugdwerkbaarle.org/activiteiten/krokoklub/).

't Jeugdhuis

Vind jij het leuk om voor de  jeugd van 10 tot 15 jaar activiteiten te organiseren?
Kan jij je  maandelijks wel een avondje vrijmaken?
En vind je het leuk om een paar keer per seizoen, samen met iemand anders van de leidinggroep, een activiteit voor te bereiden?

Is het antwoord op deze vragen ja? Dan is het hoog tijd dat je leiding wordt bij ’t Jeugdhuis!

Sinterklaas - Commissie

Midden november komt Sinterklaas aan in het land. Dan zal hij ook Baarle bezoeken. Om zijn aankomst en verblijf in ons dorp zo aangenaam mogelijk te maken, zijn we op zoek naar mensen die dat mee willen regelen. Daarbij horen de intocht in Baarle en in Zondereigen en de school- en huisbezoeken. Om Sinterklaas zijn verblijf te organiseren, heb je op voorhand een paar avonden nodig en daarnaast ligt het meeste werk in de Sinterklaasperiode zelf.

Sinterklaas - Meehelpen

Vanaf ongeveer half november tot 6 december organiseren we de Sinterklaasactiviteiten. Voor deze activiteiten hebben we veel hulp nodig, dus we hopen dat ook jij een handje toe komt steken.

Wat doen we zoal met Sinterklaas:

  • de intocht in Baarle en Zondereigen;
  • de bezoeken aan de scholen in Baarle, Zondereigen en Weelde-Statie;
  • een heleboel andere (huis)bezoeken van de Sint, zo hebben we bezoeken aan verenigingen, bedrijven en bij mensen thuis;
  • verhuur van kleding.

We hebben veel helpende handjes nodig: niet alleen pieten, maar ook mensen die mee willen helpen spullen klaarzetten, schminken, snoep inpakken, pakken inpakken, aanwezig zijn als er pakken terug komen, opruimen, pakken wassen,  we hebben extra mensen nodig tijdens de intocht als ‘barpersoneel’ enz. enz. enz.
Wil je komen helpen? Vul dan onderstaand formulier in. Met het ene formulier kun je je aanmelden als Piet, met het andere formulier kun je je aanmelden om te helpen bij een of meer van de andere taken.

Kinderfeestjes/fuiven - Meehelpen

Wie wil een keer een helpen bij een kinderfeestje / fuif? Door middel van dit formulier kun je je aanmelden.

Leidingactiviteiten - Commissie

Wie wil een keer een leidingactiviteit organiseren? Laat je creativiteit je gang gaan! In principe is alles mogelijk als het maar leuk is, en binnen het budget past. uiteraard moet het ‘passen’ voor de doelgroep: de jeugdwerkleiding.