Opgaveformulieren

Op deze pagina staan de formulieren om je op te geven om mee te helpen bij (een van) de activiteiten van het Jeugdwerk. Het betreft zowel commissiewerk (de voorbereidende activiteiten / het organiseren van een activiteit) als het bieden van een helpend handje bij een activiteit. Als het gaat om commissiewerk is dat in de titel van het formulier duidelijk aangegeven.
We hebben voor alle activiteiten helpende handjes nodig. Iedereen -ook al ben je tot op dit moment geen vrijwilliger bij het jeugdwerk- kan zich aanmelden. Alle hulp is welkom.
Heb je vragen over vrijwilliger zijn bij het jeugdwerk of wil je meer weten over het helpen bij een bepaalde activiteit neem dan contact met ons op.

Driekoningen zingen - Commissie

6 januari is het Driekoningenfeest. De commissie van het Jeugdwerk regelt dat er bij de Kerststal aan de Belse kerk een jury zit die driekoningenzangers beoordeelt. Er wordt contact gelegd met de media en er is een fotograaf die alles vastlegt. Omdat het rond die datum nogal eens koud is, wordt er traditioneel gezorgd voor een drankje dat iedereen wat opwarmt. Kortom, een paar avonden voorbereiding voor een leuke activiteit.

Kerstboomverbranding - Commissie

Het Jeugdwerk zorgt ervoor dat er net na Driekoningen een groot kampvuur is van kerstbomen. Dat kampvuur brengt altijd een hoop gezelligheid met zich mee, waar veel mensen op af komen. Voordat het zover is, moet er wel wat geregeld worden: een vergunning bij de gemeente, assistentie door de brandweer en aankondigingen in Ons Weekblad zodat iedereen zijn kerstboom komt brengen.

Jeugdcarnaval - Commissie

In november start het carnavalsseizoen met een 11-11-bal waarbij de Jeugdraad wordt gekozen. Na dat bal begin je toe te werken naar de carnavalsperiode in februari. In die periode staan een aantal kinderbals, uitstapjes en natuurlijk de optocht op het programma. Als commissie werk je ook samen met Carnavalsvereniging De Grenszuukers om het Carnaval voor Baarle goed te regelen. Vooral rond Carnaval ben je intensief bezig met de voorbereidingen en de activiteiten zelf.

Koningsdag - Commissie

De Koningsdagcommissie organiseert de activiteiten op Koningsdag. De commissie kan activiteiten zelf bedenken of kiezen uit iets wat voorgaande jaren werd georganiseerd. Toen werd er onder andere een versierde fietsenoptocht en een vrijmarkt georganiseerd, maar alle andere ideeën zijn welkom!

Pruimentour - Meehelpen

De Pruimentour is de afgelopen jaren door Stichting Jeugdwerk Baarle georganiseerd in het centrum van Baarle. Na de laatste editie heeft de organisatie besloten het roer om te gooien, voor een afgeslankte vorm te gaan en aansluiting te zoeken bij een ander succesvol evenement in het dorp. Zodat kruisbestuiving kan plaatsvinden en beide evenementen elkaar kunnen versterken. Het resultaat is een samenwerking met Dassepop.

Op zondag 8 september worden van 13.00-14.30 uur fietswedstrijden georganiseerd op een parcours, grenzend aan de Dasseburcht. De basisschoolleerlingen uit de gemeenten Baarle-Nassau en Baarle-Hertog zijn van harte uitgenodigd om in één van de 6 verschillende categorieën te strijden om de prijzen en premies. Aansluitend start om 14.30 uur dan het programma van Dassepop, dat om 15.00 uur even onderbroken wordt voor de prijsuitreiking van de Pruimentour.

De Pruimentourcommissie is op zoek naar helpende handjes: zowel in de voorbereiding als op de dag zelf. Zin om mee te helpen? Meld je dan aan!

Jeugdwerk Baarle Quiz - Meehelpen

Op vrijdag 27 september organiseren we opnieuw de Jeugdwerk Baarle Quiz in de aula van het CCB. Tijdens de quiz kunnen we nog veel helpende handen gebruiken om er een geslaagde avond van te maken.

Met name voor de kassa, de bar, de bediening, de keuken en de puntentelling zijn we er nog lang niet waar we moeten zijn.  Als je wil helpen, wordt je op vrijdag 28 september verwacht om 19:15 uur. De prijsuitreiking van de quiz is gedaan tussen 0:30 en 1:00 uur.

De Krokoklub

De Krokoklub heeft weer een geslaagd jaar achter de rug. Gemiddeld dertig kinderen kwamen één keer per maand hun zaterdagmiddag bij ons doorbrengen. Er zijn veel leuke programma’s geweest, zoals een stormbaan, levend ganzenbord, een sportmiddag, levend cluedo, speurtochten en wandelingen, maar ook de gewone, kleinere programma’s kwamen volop aan bod, zoals de kookmiddag, discomiddag, bonte middag en een pyjamabal.

Ook het volgen seizoen willen wij, de krokoleiding, er weer volop tegenaan gaan. Helaas kampen we echter met een leidingtekort en dit willen we graag aanvullen. Voel jij je geroepen om mee te helpen bij de Krokoklub, vul dan onderstaand formulier in, en wij nemen contact met jou op. Voor meer informatie kun je kijken op de pagina van de krokoklub (http://jeugdwerkbaarle.org/activiteiten/krokoklub/).

De Krokoklub is gericht op kinderen van 5 tot 10 jaar en is één zaterdag per maand van oktober tot en met mei. Per activiteit bezoeken ongeveer 30 kinderen de Krokoklub. Als leiding ben je rond kwart over één aanwezig en je bent tot ongeveer half zes bezig. We verwachten dat je op regelmatige basis aanwezig kunt zijn en dat je een paar keer per seizoen de voorbereiding van een programma op je neemt.

't Jeugdhuis

Vind jij het leuk om voor de  jeugd van 10 tot 15 jaar activiteiten te organiseren?
Kan jij je  maandelijks wel een avondje vrijmaken?
En vind je het leuk om een paar keer per seizoen, samen met iemand anders van de leidinggroep, een activiteit voor te bereiden?

Is het antwoord op deze vragen ja? Dan is het hoog tijd dat je leiding wordt bij ’t Jeugdhuis!

Sinterklaas - Commissie

Midden november komt Sinterklaas aan in het land. Dan zal hij ook Baarle bezoeken. Om zijn aankomst en verblijf in ons dorp zo aangenaam mogelijk te maken, zijn we op zoek naar mensen die dat mee willen regelen. Daarbij horen de intocht in Baarle en in Zondereigen en de school- en huisbezoeken. Om Sinterklaas zijn verblijf te organiseren, heb je op voorhand een paar avonden nodig en daarnaast ligt het meeste werk in de Sinterklaasperiode zelf.

Kinderfeestjes/fuiven - Meehelpen

Wie wil een keer een helpen bij een kinderfeestje / fuif? Door middel van dit formulier kun je je aanmelden.

Leidingactiviteiten - Commissie

Wie wil een keer een leidingactiviteit organiseren? Laat je creativiteit je gang gaan! In principe is alles mogelijk als het maar leuk is, en binnen het budget past. uiteraard moet het ‘passen’ voor de doelgroep: de jeugdwerkleiding.