Wij zoeken uitbreiding van de commissie / werkgroep Koningsdag

De organisatie van Koningsdag is in handen van de commissie / werkgroep Koningsdag. We zoeken uitbreiding voor deze commissie. Meer informatie op de <pagina vacature commissielid Koningsdag>


Koningsdag

Koningsdag wordt gevierd op de verjaardag van Koning Willem-Alexander: 27 april. Indien 27 april op een zondag valt, dan wordt Koningsdag de dag ervoor (op zaterdag) gevierd.
Koningsdag is een feestdag voor (bijna) iedereen uit Baarle-Nassau. Mocht Koningsdag op een woensdag of zaterdag vallen dan feest iedereen uit Baarle-Hertog gezellig mee.

De dag start ‘s morgens met een versierde optocht door Baarle. Deze optocht gaat naar het gemeentehuis van Baarle-Nassau waar wij worden verwelkomd door de  burgemeester. De versierde optocht wordt begeleid door de drumband, harmonie en majorettes van Sint Remi.

In 2022 konden we ons “normale” programma niet organiserenvanwege een gebrek aan werkgroepleden. Inmiddels hebben zich enkele mensen gemeld om vanaf 2023 weer Koningsdagactiviteiten te organiseren. Wij hopen dus in 2023 weer een programma te kunnen bieden zoals hieronder beschreven is.

Wil jij er mee de schouders onder zetten door zttting te nemen n de werkgroep? Kijk dan op: <vacaturepagina>

Uiteraard verdient de mooist versierde fiets/voertuig of deelnemer(s) een mooie beker. Alle deelnemers van de versierde optocht krijgen een aandenken mee naar huis.

‘s Middags zijn er diverse activiteiten voor de jeugd. Rond en op het grasveld van het Sint Annaplein staat de vrijmarkt. Verder zijn er op het middenterrein van het Sint Annaplein diverse spelletjes en een knutselkraam voor de kinderen. We zorgen ervoor dat er voor ieder wat wils is.

Als de weergoden ons goed gezind zijn en de zon schijnt is het goed toeven op ons terras, waar men kan genieten van een drankje en livemuziek. Wij noemen het ‘Ons klein Amsterdam’ zo gezellig is het altijd op het Sint Annaplein.