Wij zoeken uitbreiding van de commissie / werkgroep Koningsdag

De organisatie van Koningsdag is in handen van de commissie / werkgroep Koningsdag. We zoeken uitbreiding voor deze commissie. Meer informatie op de <pagina vacature commissielid Koningsdag>

Koningsdag

Koningsdag wordt gevierd op de verjaardag van Koning Willem-Alexander: 27 april. Indien 27 april op een zondag valt, dan wordt Koningsdag de dag ervoor (op zaterdag) gevierd.
Koningsdag is een feestdag voor (bijna) iedereen uit Baarle-Nassau. Mocht Koningsdag op een woensdag of zaterdag vallen dan feest iedereen uit Baarle-Hertog gezellig mee.

De dag start ‘s morgens met een versierde optocht door Baarle. Deze optocht gaat naar het gemeentehuis van Baarle-Nassau waar wij worden verwelkomd door de  burgemeester. De versierde optocht wordt begeleid door de drumband, harmonie en majorettes van Sint Remi.

Uiteraard verdient de mooist versierde fiets/voertuig of deelnemer(s) een mooie beker. Alle deelnemers van de versierde optocht krijgen een aandenken mee naar huis.

‘s Middags zijn er diverse activiteiten voor de jeugd. Rond en op het grasveld van het Sint Annaplein staat de vrijmarkt. Verder zijn er op het middenterrein van het Sint Annaplein diverse spelletjes en een knutselkraam voor de kinderen. We zorgen ervoor dat er voor ieder wat wils is.

Als de weergoden ons goed gezind zijn en de zon schijnt is het goed toeven op ons terras, waar men kan genieten van een drankje en livemuziek. Wij noemen het ‘Ons klein Amsterdam’ zo gezellig is het altijd op het Sint Annaplein.

Koningsdag 2019 - Informatie voor deelnemers

Zaterdag 27 april vieren we Koningsdag. Het Jeugdwerk heeft in samenwerking met Kober Kindcentra en de jeugdafdeling van badmintonclub Smash een leuk programma in elkaar gezet. Dit jaar zal daarom het middagprogramma het thema ‘Samenwerken’ hebben.

 • 09.45 uur
  Start inschrijving versierde optocht in de aula van het Cultureel Centrum Baarle. Aan deze versierde optocht mogen alle kinderen vanaf 0 jaar t/m 10 jaar meedoen.
 • 10.00 uur
  De jury begint aan hun zware taak om te kijken wie het mooist versierde voertuig heeft of zichzelf het mooist heeft uitgedost. Ze zullen het moeilijk hebben, want iedereen die meedoet wil natuurlijk graag winnen.
 • 10.30 uur
  De versierde optocht vertrekt onder begeleiding van de harmonie naar het gemeentehuis van Baarle-Nassau, waar de burgemeester ons zal verwelkomen.
 • 11.00 uur
  Prijsuitreiking van de versierde optocht door de burgemeester.
  Na afloop krijgen alle deelnemers een aandenken aan de versierde optocht en iets lekkers.
 • 13.00 uur
  Start inrichten van de kramen en grondplaatsen voor de vrijmarkt. Het inschrijven voor de vrijmarkt kan t/m zondag 21 april via het formulier hieronder.
  Link naar het Reglement van de Vrijmarkt
 • 13.30 uur
  Start van de activiteiten op en rond het middenplein voor de kinderen rondom het thema ‘Samenwerken’.
  Ook start dan de vrijmarkt, waar kinderen en volwassenen hun overbodige spulletjes kunnen verkopen . De kinderen kunnen meedoen aan een aantal spelletjes, een de clinic die door de badminton wordt gegeven en bij de knutselkraam kunnen ze een mooi kunstwerk maken voor thuis aan de muur.
 • Er is ook een bar met terras, waar men kan genieten van alle spelende kinderen en de live optredens die plaatsvinden op het podium.Om ±16.30 uur eindigen de activiteiten en kunnen we (hopelijk) terugkijken op een hele leuke en gezellige Koningsdag.

Inschrijfformulier vrijmarkt

Door middel van dit formulier kun je je inschrijven voor de vrijmarkt.


Hierbij ga ik akkoord met het Reglement vrijmarkt.
* verplicht veld

Koningsdag - Informatie voor leiding / vrijwilligers

Vrijwilliger bij de Koningsdag-activiteiten

Koningsdag vieren we op 27 april, de verjaardag van Koning Willem-Alexander van Nederland. Dit vieren we met allerlei activiteiten voor de jeugd in Baarle, die georganiseerd worden door de Koningsdagcommissie van het Jeugdwerk. Als leiding / vrijwilliger zorg je er samen met de commissie voor dat de dag goed verloopt. Je kunt je voor de hele dag opgeven, maar ook voor een gedeelte van de dag. De commissie is blij met alle hulp die ze kunnen krijgen.

Meehelpen bij de activiteiten op Koningsdag

Taakomschrijving

Als leiding verwachten we dat je enthousiast bent en graag de handen uit de mouwen steekt.

’s Morgens zorgen we er samen voor dat de versierde fietsenoptocht in goede banen wordt geleid. Hierbij moet je denken aan het inschrijven van de kinderen, uitdelen van startnummers, foto’s maken en instaan voor de verkeersveiligheid.

Tussen de middag (na afloop van de versierde optocht) gaan we alles met klaarzetten van voor de middagactiviteiten. We zetten de tent, podium, de bar en het terras op, de kramen voor de vrijmarkt worden in orde gemaakt en op het middenterrein worden de spelletjes en knutselkraam klaargezet.  Tussen de middag zorgen we voor een broodje voor alle helpers.

Rond 13.30 uur starten we met het middagprogramma en zorgen we samen voor de begeleiding van de activiteiten. Bij de knutselkraam helpen we de kinderen, ze zorgen ervoor dat de spelen goed verlopen en dat de bar en terras bemand is. Al met al een hele leuke dag.

Als de dag rond 16.30 uur is afgelopen gaan we met z’n alle opruimen op de locatie en de spullen terugbrengen naar het Jeugdwerk. Samen uit, samen thuis!

Hoeveel tijd kost het en wanneer?

We beginnen ’s morgen om 09.30 en alles is weer opgeruimd om omstreeks 17.30 uur.  Het is heel fijn als je de hele dag komt helpen, maar we zijn blij met alle hulp, dus als je maar een deel van de dag kunt ben je ook van harte welkom!

Organisatiecommissie Koninginsdag

Taakomschrijving

Als lid van een commissie zijn er diverse taken die moeten gebeuren om een activiteit te laten slagen. Op de eerste vergadering wordt er vaak gebrainstormd over de invulling van de dag. Vanuit deze ideeën worden er taken gevormd voor een volgende vergadering. Daarnaast zijn er natuurlijk standaard taken binnen een commissie, zoals een vergunning, het promoten van de dag door middel van een flyer of poster. Maar natuurlijk ook het regelen van vrijwilligers en zorgen dat het op de dag zelf goed verloopt. Dit doe je niet alleen, maar samen met de overige mensen binnen de commissie.

De dag mag naar eigen inzicht van de commissie ingevuld worden. Het is traditie om de dag te beginnen met een versierde fietsenoptocht. In de middag is er een vrijmarkt en zijn er vaak diverse activiteiten te doen op een centraal punt in het dorp. Daarnaast zorgen we voor een bar met een groot terras.

Hoeveel tijd kost het?

Je dient er rekening mee te houden dat er ongeveer drie of vier vergaderingen nodig zijn voorafgaand aan de dag zelf en daarnaast nog enkele uren voor de taken die je hebt opgenomen. Natuurlijk gaan we er ook vanuit dat je als commissielid op de dag zelf aanwezig bent.

Wanneer

De commissie komt begin januari voor de eerste keer bij elkaar. Dan worden de taken onderling verdeeld. Samen met de andere vrijwilligers spreek je vervolgens data af om weer bij elkaar te komen om de voortgang te bewaken. Als organisatiecommissie kom je een aantal avonden bijeen. Dit kunnen ook ‘werkvergaderingen’ zijn. Daarnaast moet je er rekening mee houden dat je buiten deze vergadering ook nog een aantal dingen zelf zult moeten regelen in je vrij tijd, zoals de vergunningsaanvraag, de huur van bar en drank, etc.