De Krokoclub zal weer starten vanaf 3 oktober 2020. Er zullen wel aanpassingen zijn om te kunnen voldoen aan het “Coronaprotocol”  Meer informatie vind je op deze pagina. 

Krokoklub

De Krokoleiding organiseert van oktober tot en met juni regelmatig de Krokoklub, een activiteit op de eerste zaterdag van de maand. Deze activiteiten zijn voor kinderen van 5 tot 10 jaar oud. Het is dus een middag voor kinderen die de leeftijd hebben van de laatste kleuterklas tot en met groep 6 of de 4e klas. Alle kinderen uit Baarle en omstreken zijn welkom.

Je vindt de Krokoklub in de lokalen van het Jeugdwerk, ook wel het Jeugdhuis genoemd, in het CCB, het Cultureelcentrum van Baarle-Nassau/Hertog. De middag begint steeds om 14.00 uur en eindigt om 16.30 uur.

De Krokoklub - Informatie voor deelnemers

De activiteiten die de Krokoleiding organiseert, variëren van spellentoernooien tot knutsel- en themadagen, feestjes en zelfs uitstapjes! In Ons Weekblad vind je telkens een stukje van de Krokoklub over de voorgaande zaterdag en het programma van de volgende Krokomiddag. Meer info over de programma’s staat ook op onze Facebook-pagina https://www.facebook.com/Krokoklub en op deze website, zie hieronder ‘Krokoclub – programma’.

De deuren van de Krokoklub zijn een kwartiertje geopend, dus je ouders kunnen je brengen van 14.00 uur tot 14.15 uur. Tegen 16.30 uur, het einde van de Krokomiddag, kunnen ze je weer komen ophalen. In verband met de Coronamaatregelen vragen we ouders niet binnen te komen, er zal geregeld worden dat de kinderen buiten kunnen worden afgezet en opgehaald.

Natuurlijk is er bij de Krokoklub ook tijd om wat te snoepen en te drinken. De Krokoleiding heeft speciale “kinderprijzen”: een glaasje fris kost € 0,40 en snoepjes koop je al van € 0,02 per stuk tot € 0,50 voor een snoepzak. Verder is er ook chips, en de Krokoleiding maakt op speciale middagen wel eens iets extra’s als warme choco, frisse ranja of hotdogs.

Elke deelnemer betaalt €1,50 inkom.

Krokoklub - Corona maatregelen

De Krokoklub mag eindelijk weer beginnen. In overleg met de gemeenten hebben we een protocol opgesteld waarbij wij corona-proof de Krokoklub kunnen organiseren. Door dit protocol hebben wij een paar dingen moeten aanpassen tegenover vorig jaar. Hieronder een opsommingen van de aanpassingen:

  • Aantal deelnemers per activiteit is beperkt. We gaan met bubbels van 50 personen werken inclusief leiding. Dit wil zeggen dat er een maximum van 42 kinderen zal zijn.
  • Om dit maximum te waarborgen werken vanaf dit jaar met een online inschrijfformulier. Het inschrijfformulier is nu nog niet beschikbaar. Voor de activiteit van 3 oktober zal dat op woensdag 30 september op de website worden geplaatst.
    Let op: VOL = VOL! Bij aanmelding ontvang je een bevestigingsmail die bevestigingsmail moet worden meegebracht naar de Krokoclub.
  • Voor kinderen van de krokoclub geldt geen 1,5 meter regel. Voor ouders en bezoekers wel. In het jeugdwerklokaal kunnen we die 1,5 meter niet garanderen.  Daarom is het halen en brengen van kinderen buiten en ook het controleren van de inschrijvingen zal buiten gebeuren. Hierbij zal een looproute aangegeven zijn. Ouders vragen we de 1,5 meter regel te respecteren en de looproute te volgen.

Tot slot de voorwaarden voor deelname van de Krokoklub:

  • Behoort een deelnemer tot een risicogroep? Dan mag die meedoen aan de activiteit als hij toestemming heeft van de ouders, voogd (bij chronische ziektes onder controle door medicatie) of mits toestemming van de huisarts.
  • Was je ziek vóór de start van de activiteit of tijdens de activiteit? Dan mag je niet deelnemen. Dat geldt voor iedereen die betrokken is: kinderen en leiding.  Je moet minimaal 3 dagen symptoomvrij zijn om te mogen deelnemen.

Het inleveren van het formulier met de controlevragen zoals we dat hadden voor de jeugdfietsdagen en zomerkampen is voor de krokoclub niet van toepassing.

Krokoklub - Programma

3 oktober – Vlaamse kermis
Wil jij heel veel leuke prijzen winnen? En samen met jouw vriendjes spelletjes spelen? Kom dan zeker langs op 3 oktober voor onze Vlaamse kermis!

7 november – Halloween
Ook dit jaar gaan we weer griezelen. Kom jij jouw vriendjes bang maken in je engste kostuum? Of laat je de leiding schrikken met jouw engste gezicht? Trek je griezeligste pak aan en kom samen met ons de spoken wegjagen.

Natuurlojk gaan we dit seizoen nog meer organiseren, maar die programma’s zijn nog niet gepland, zodra deze bekend zijn publiceren we ze op deze pagina.

De Krokoklub - Informatie voor leiding / medewerkers

Hieronder vind je informatie voor (toekomstige) leiding / medewerkers aan de Krokoklub.

Vrijwilliger bij de Krokoklub

De Krokoklub biedt een keer per maand op zaterdagmiddag van 14.00 tot 16.30 uur een gevarieerd programma voor kinderen van de onderbouw van de basisschool. Als leiding van de Krokoklub help je mee aan voorbereiding en uitvoering van de programma’s.

Het Krokoseizoen begint medio oktober en eindigt eind mei. Je hoeft niet elke keer beschikbaar te zijn, maar we verwachten wel dat je regelmatig beschikbaar bent.

Wil je meer informatie over de Krokoklub stuur ons dan een mailtje en we nemen contact met je op.