Driekoningen zingen

Op 6 januari is er traditioneel het Driekoningenzingen. Verkleed als herder, als koning of als Engel gaan de kinderen huis aan huis Driekoningenzingen.

Bij een jury bij de Kerststal bij de Belgische kerk kunnen kinderen komen zingen. Voor ieder kind is er warme chocomel en er wordt een foto gemaakt als blijvende herinnering. Voor de kinderen die het mooist zingen en/of het mooist verkleed zijn is er een mooie prijs.

Driekoningenzingen 2021

Door de aangescherpte coronamaatregelen kan het driekoningenzingen niet doorgaan in de vorm die we al jaren gewend zijn. Toch willen we dit leuke evenement echter niet zomaar aan ons voorbij laten gaan. Daarom gaan we dit jaar veilig digitaal. Je mag je thuis verkleden als een koning, herder, engel, Jozef, Maria,… en een liedje voor ons zingen. Dat kan het traditionele driekoningenlied zijn of een andere leuke variant. Ga gezellig bij de kerstboom staan of zoek een andere leuke plek in huis. Laat iemand het filmen en mail het tussen 1 en 7 januari naar info@jeugdwerkbaarle.org. Je mag het filmpje ook doorsturen via whatsapp naar +32 4 9585 3719. De jury reikt prijzen uit voor de mooiste outfit en voor de leukste liedjes. We zijn benieuwd naar jullie creaties.

Ook dit jaar mag je weer traditiegetrouw op maandag 6 januari komen Driekoningenzingen aan de kerststal bij de Belgische kerk. Je bent `s middags welkom aan die stal tussen 16.30 en 18.30u. Het is dan nog lekker kerstvakantie dus je hebt alle tijd om een leuke outfit en een origineel lied te kiezen! Ga je dit jaar alleen, met zijn tweeën of met een grote groep zingen? Verkleed jij je als herder, als koning, als engel of ga je ons verrassen met iets nieuws? Heb je nog leuke attributen? Misschien kun je zelf wel een leuke rap verzinnen. Wij zijn in ieder geval nu al erg benieuwd! En doe maar goed je best, want wie weet win je wel een mooie prijs. Er zijn 4 categorieën die wij onderscheiden en waarbinnen leuke prijzen te winnen vallen!

Voor alle zangers en toeschouwers die speciaal de kou trotseren, hebben wij sowieso gratis warme chocomelk, heerlijke beschuit met muisjes en wie weet nog wel meer lekkers. Daarnaast wordt er van alle deelnemers een mooie foto gemaakt als blijvende herinnering. Deze foto’s vind je nadien op onze website.

Dus zet 6 januari alvast maar in je agenda en hopelijk tot dan!

Driekoningenzingen - Info voor leiding / medewerkers

Hieronder vind je informatie voor (toekomstige) leiding / medewerkers aan deze activiteit.

Op 6 januari is het ieder jaar traditiegetrouw Driekoningenzingen bij de grote kerststal bij de Belgische kerk. Kinderen kunnen komen zingen voor een jury en er is altijd lekker warme chocolademelk.

Helpende handjes bij het Driekoningenzingen

Taakomschrijving

Deze middag zijn er altijd ongeveer 6 mensen aan het helpen. Er is een jury die de kinderen punten geeft voor het zingen en het verkleden. Er is ook leiding die chocolademelk inschenkt en foto´s maakt.

Hoeveel tijd kost het?

Als je komt helpen bij het Driekoningenzingen kost je dat een middag de tijd. Er moeten eerst wat spullen gehaald worden op het jeugdwerk om klaar te zetten bij de kerststal. Na het klaarzetten kunnen gedurende een paar uur kinderen langskomen. Na afloop is het nog even opruimen. Dit alles kost een middag de tijd.
Wanneer
De middag van 6 januari. Vanaf ongeveer 16.00 uur tot ongeveer 18.300uur.

De organisatiecommissie van het Driekoningenzingen

Taakomschrijving

Het organiseren van Driekoningen duurt 1 tot 2 avonden. In deze avonden worden afspraken gemaakt, de taken uitgevoerd (of daarover worden afspraken gemaakt). De volgende taken moeten gebeuren: Teksten schrijven en versturen voor “Ons Weekblad” , Chocolademelk inkopen, het regelen van tafels en stoelen bij een Baarlese ondernemer in de buurt. De Kerststal reserveren, het aanwezig zijn op de dag zelf en achteraf cadeautjes kopen voor de winnaars.

Hoeveel tijd kost het?

Een paar uur vergaderen en een paar uur om de afgesproken taken uit te voeren. Daarnaast is het handig als je aanwezig bent op de dag zelf.

Wanneer?

Het is handig om ongeveer een maand van tevoren te beginnen, zodat alle teksten op tijd aanwezig zijn voor “Ons Weekblad” De andere taken kun je zelf invullen, wanneer het voor jou het beste uitkomt. Het is natuurlijk handig om 6 januari in de middag aanwezig te kunnen zijn. De cadeautjes kopen kunnen op eigen gelegenheid, maar natuurlijk niet te lang na de activiteit.