Kerstboomverbranding

Omstreeks 6 januari wordt de kerstboomverbranding georganiseerd, bijna altijd op de zaterdag na 5 januari. Voor elke boom die ingeleverd wordt, krijgen de deelnemers een stempel. Een volle stempelkaart is 2 euro waard!

Om 19.00 uur wordt de stapel kerstbomen in de brand gestoken door de brandweer. Het is elk jaar weer een prachtig gezicht om te zien hoe de vlammen binnen de kortste keren hoog boven de bomen uitsteken.

De aanwezigen kunnen genieten van warme chocolademelk of glühwein.

Kerstboomverbranding 2022

De Kerstboomverbranding 2022 kan vanwege de Coronamaatregelen helaas niet doorgaan.

De Kerstbomen zullen begin 2022 door de gemeenten worden opgehaald:

Woon je in de kern van Baarle-Nassau dan wordt jouw boom opgehaald op maandag 10 januari. Woon je in het buitengebied van Baarle-Nassau, in Ulicoten of  Castelré? Dan wordt jouw boom opgehaald op dinsdag 11januari op. Zorg dat je boom vanaf 08.00 uur aan de straat ligt.

Woon je in Baarle-Hertog (inclusief Zondereigen) dan wordt je boom opgehaald op maandag 10 januari. Zorg dat je boom vanaf 08.00 uur aan de straat ligt.

Er worden enkel kerstbomen meegenomen, geen coniferen of ander groenafval. Je biedt je kerstboom aan zonder versieringen, kluitdoek of pot. Als je kerstboom een kluit heeft, verwijder je het zand zo goed mogelijk.

Dit jaar vindt de Kerstboomverbranding plaats op  zaterdag 11 januari 2020. Dit vuurspektakel zal ook dit jaar plaatsvinden op de akker tegenover de huizen aan de Boschovenseweg 72 en 74. Op deze plek kunnen jullie ook de verzamelde kerstbomen inleveren tussen 17:00 en 19:00 uur. Om 19:00 uur steekt de brandweer van Baarle-Nassau de hele stapel in brand. Het blijft elk jaar een mooi gezicht hoe de vlammen binnen de kortste keren boven de bomen uitsteken.

Voor elke boom die je inlevert krijg je een stempel. Eén stempel is € 0,20 waard. Per volle kaart krijg je dus € 2,00 van ons. De kaarten krijg je bij het inleveren van de bomen en kun je daar vragen aan de leiding van het Jeugdwerk. Alle stempels worden uitbetaald om 19:00 uur. Let op! We betalen alleen op de dag van de kerstboomverbranding de stempels uit.

Verzamel dus zoveel mogelijk kerstbomen. Wanneer je je vader eens heel lief aankijkt, wil hij vast een rondje door het dorp maken om er zeker van te zijn dat er geen enkele boom op straat blijft liggen. Begin nu al te vragen aan je buren, opa en oma, ooms en tantes of je na kerst de boom die nu nog in de kamer staat, mag hebben. Uiteraard ben je ook van harte welkom als je geen bomen hebt verzameld. Neem je hele familie mee en geniet samen onder het genot van gratis warme chocolademelk, glühwein en wat lekkers van dit vuurspektakel.

Kerstboomverbranding - Info voor leiding / medewerkers

Hieronder vind je informatie voor (toekomstige) leiding / medewerkers aan deze activiteit.

De Kerstboomverbranding wordt omstreeks 6 januari georganiseerd. We  hebben een groepje vrijwilligers nodig die op de dag zelf een handje willen toesteken en een paar mensen die de activitit voorbereiden.

Helpende handjes bij de kerstboomverbranding

Taakomschrijving

In een groepje van ongeveer 6 personen verdelen we de volgende taken:

  • Kerstbomen aannemen en de stapel opbouwen.
  • Kaarten van de kinderen stempelen
  • Chocomelk en gluhwein uitdelen
  • Toezien op veiligheid aanwezigen na het aansteken van de bomen
  • Uitbetalen van de stempelkaarten aan de kinderen

Hoeveel tijd kost het?

Als je komt helpen bij de kerstboomverbranding kost je dat een middag en avond de tijd. Er moeten eerst spullen worden gehaald om alles klaar te zetten. Na afloop wordt er gezamenlijk opgeruimd.

Wanneer?

Bijna altijd op de eerste zaterdag na 5 januari.

De organisatiecommissie van de kerstboomverbranding

Taakomschrijving

Het organiseren van de Kerstboomverbranding duurt 1 of hooguit 2 avonden. Er worden dan afspraken gemaakt en eventueel taken uitgevoerd. De volgende taken moeten gebeuren: afspraken maken met de Brandweer, keet en aggregaat regelen, teksten schrijven en versturen voor ‘Ons Weekblad’, drinken inkopen, vrijwilligers regelen om op de dag mee te helpen, stempelkaarten en stempels

Hoeveel tijd kost het?

Dit is natuurlijk afhankelijk van je ervaring. Maar dit is hooguit 4 uur regelwerk. Het is daarnaast wel handig als je aanwezig bent op de dag zelf!

Wanneer?

Begin November komen we 1 of 2 keer bij elkaar om de afspraken te maken. De taken die verdeeld worden kun je zelf invullen, wanneer het voor jou het beste uitkomt.