Corona-informatie: voor leiding

Corona

Corona-informatie voor leiding en medewerkers

Update 3 mei 2020

Impact Coronamaatregelen op activiteitenplanning

Sinds onze vorige nieuwsbrief is de situatie helaas nog niet zodanig verbeterd dat we opnieuw concreet zicht hebben op een terugkeer naar ons normale leven. De impact van de huidige Coronamaatregelen is op steeds meer activiteiten van toepassing. Om de gezondheid van onze deelnemers, en die van jullie, onze vrijwilligers, te kunnen garanderen, hebben we alle activiteiten tot 1 juni eerder al geannuleerd. Nu zijn we echter ook genoodzaakt om meer activiteiten te annuleren.

Concreet wil dat zeggen dat de volgende activiteiten niet kunnen doorgaan.

  • Afsluitingsprogramma van de Krokoklub op zaterdag 13 juni;
  • De Wielerzesdaagse van maandag 13 tot en met zaterdag 18 juli;

De Avondvierdaagse hebben we uitgesteld en is nu gepland van maandag 31 augustus tot en met vrijdag 4 september. Of die door kan gaan is nog onzeker, besluitvorming daarover volgt later.

Van zaterdag 1 tot en met zaterdag 15 augustus staan de Zomerkampen gepland. Volgens de huidige maatregelen kunnen die niet doorgaan, maar de kans bestaat dat de maatregelen in kwestie tijdig versoepeld worden. Dat zou dan eind mei gebeuren, daarom stellen we een beslissing over de Zomerkampen tot dan uit. Heb jij onverhoopt extra tijd deze zomer om mee op kamp te gaan, of net niet meer? Dan horen ze dat graag snel van je. Heb je zin om mee na te denken over een veilige manier om de zomerkampen te organiseren, laat dan ook snel iets weten!

De judotrainingen van Judo Baarle kunnen voorlopig niet doorgaan omdat judo een contactsport is en omdat de trainingen binnen georganiseerd worden. In overleg met de gemeente Baarle-Nassau zoeken we momenteel naar een mogelijk alternatief voor buitentrainingen. Alleszins blijven we het advies van de Nederlandse Judobond opvolgen. (Kun je goed met een naaimachine overweg? Dan kunnen we jouw hulp gebruiken om “judomaatjes” te maken van oude judopakken, zodat kinderen zonder contact kunnen trainen.  Meer informatie hierover in de leidingnieuwsbrief  van 3 mei.

Ons doel blijft hoe dan ook om zo snel mogelijk weer toffe activiteiten voor de jeugd van Baarle en omstreken te organiseren, zodra de omstandigheden dat opnieuw toelaten. Totdat het zover is, proberen we alternatieve activiteiten te organiseren waar kinderen thuis aan kunnen meedoen. Als je daar een bijdrage aan wilt leveren, horen we graag van je.

Houd onze website www.jeugdwerkbaarle.org en onze facebookpagina in de gaten om op de hoogte te blijven. In de tussentijd: zorg goed voor elkaar en blijf gezond!