Coronamaatregelen: wat kan ik doen als jongere?

Corona

Ook al is de meerderheid van coronapatiënten ouder dan 60, toch kan het virus voor jongeren net zo gevaarlijk zijn. Daarom roepen we ook jongeren op om zich aan alle maatregelen te houden. Iedereen is namelijk kwetsbaar, en zelfs als je er zelf niet zo ziek van wordt, kan je het virus wel nog verder verspreiden via je vrienden en vriendinnen.
Let je mee op de volgende aandachtspunten?

  • Iedereen betrokken: iedereen kan drager zijn van het virus en het doorgeven aan een zwakkere persoon (bejaarde grootouders, een oom met kanker, een grote zus die lijdt aan diabetes,…).
  • Iedereen kan iets doen door eenvoudige handelingen: jouw gezondheid en die van je familie en vrienden is kwetsbaar. Je kan zelf voorzichtig zijn door regelmatig je handen te wassen, in je elleboog te niezen,… EN door de fysieke afstand te respecteren zonder op straat of in parken af te spreken met je vrienden (die je zou kunnen besmetten zonder het te willen). Het is heel eenvoudig en het werkt.
  • Laat ons voorbeelden zijn voor de anderen: toon je kleine broers en zussen en je neven en nichten, maar ook je ouders dat je verantwoordelijk kan zijn en dat ze je kunnen vertrouwen. Gebruik je creativiteit om contact te houden met je familie en je vrienden via de technologie die je dagelijks gebruikt.
  • Tijdelijke inspanningen, om onze vrienden zo snel mogelijk terug te zien: het is moeilijk op dit ogenblik, maar als jij en je vrienden het doen, gaan jullie elkaar sneller terugzien zoals vroeger.